Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


blog:2010-04-28-termostaticka-baterie-a-karma

Termostatická baterie a plynová karma?

~~DISCUSSION~~

Vodovodní baterie v koupelně byla už daleko za horizontem své životnosti, takže jsem začal přemýšlet o nové. Máme poměrně starou plynovou karmu u které je velký problém si nastavit takovou teplotu vody, jakou zrovna požadujete. A navíc jí dlouho neudrží.

Přemýšlel jsem o termostatické baterii u které si nastavíte teplotu vody a tu by měla udržet. Začal jsem hledat na internetu, zda má někdo nějakou zkušenost. Našel jsem několik teoretiků, kteří psali, že u plynové karmy s kolísavým průtokem a teplotou vody je použití termostatické baterie prakticky nemožné. Ale našel jsem i několik praktiků, kteří ji vyzkoušeli a jsou spokojeni.

Tak jsem to risknul a termostatickou baterii si pořídil. Funguje bezvadě a jediné čeho lituji je, že jsem si ji nepořídil dříve.

A ještě přidám jeden tip: Termostatické umyvadlové baterie na stěnu je docela obtížné sehnat, jsou většinou jen na objednávku. Zkuste si pořídit sprchovou baterii na kterou se dá přes redukci našroubovat normální kohoutkové ramínko. Navíc je tohle řešení výrazně levnější, vyšlo to jen na 1750 Kč, a to jsem nekupoval tu úplně nejlevnější baterii. :-)

blog/2010-04-28-termostaticka-baterie-a-karma.txt · Poslední úprava: 30.05.2011 11:52 autor: 127.0.0.1