Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


blog:2010-05-11-neni-autonabijecka-jako-autonabijecka

Toto je starší verze dokumentu!


Není autonabíječka jako autonabíječka

Nedávno jsem začal používat další PDA, a to HTC Desire (Bravo). Zařízení je to skvělé, zatím to nejlepší co jsem za ta dlouhá léta měl.

Používám ho samozřejmě i jako navigaci do auta, kde ho vložím do univerzálního stojánku a připojím na USB nabíječku. Ačkoliv moje nabíječka umí dát proud 1 A, tak PDA se během jízdy z Prahy do Otvovic vybilo asi o 10%. Nabíjení však signalizovalo.

Hledal jsem kde je problém a našel. Desire je totiž trochu „chytřejší“ než starší modely. Pokud se mu nabíječka neozve jako nabíječka, tak předpokládá, že je připojený k normálnímu USB portu. A podle specifikací normální USB umí napájet jen 500 mA. Desire si nevezme více, což mu při zapnuté navigaci, kompasu, podsvětlení, připojení na data, atd. prostě nestačí.

Zašel jsem do Sunnysoftu na Václavák a koupil si opravdovou nabíječku, určenou k nabíjení, ne simulaci USB portu. A světe div se – nabíjí.

~~DISCUSSION~~

blog/2010-05-11-neni-autonabijecka-jako-autonabijecka.1273565518.txt.gz · Poslední úprava: 30.05.2011 11:51 (upraveno mimo DokuWiki)