Uživatelské nástroje

Nástroje pro tento web


blog:start

Články

Kódy telefonů pro zobrazení firmware

Huawei###521#
Motorola*#9999#
Nokia*#0000#
Samsung*#1234#
SonyEricsson*sipka doprava*2krát šipka doleva*šipka doleva*
LG3845#*číselné označení modelu#
LG testovací277634#*#
LG1809#*číselné označení modelu#

~~DISCUSSION~~

07.05.2010 09:46

Termostatická baterie a plynová karma?

~~DISCUSSION~~

Vodovodní baterie v koupelně byla už daleko za horizontem své životnosti, takže jsem začal přemýšlet o nové. Máme poměrně starou plynovou karmu u které je velký problém si nastavit takovou teplotu vody, jakou zrovna požadujete. A navíc jí dlouho neudrží.

Přemýšlel jsem o termostatické baterii u které si nastavíte teplotu vody a tu by měla udržet. Začal jsem hledat na internetu, zda má někdo nějakou zkušenost. Našel jsem několik teoretiků, kteří psali, že u plynové karmy s kolísavým průtokem a teplotou vody je použití termostatické baterie prakticky nemožné. Ale našel jsem i několik praktiků, kteří ji vyzkoušeli a jsou spokojeni.

Tak jsem to risknul a termostatickou baterii si pořídil. Funguje bezvadě a jediné čeho lituji je, že jsem si ji nepořídil dříve.

A ještě přidám jeden tip: Termostatické umyvadlové baterie na stěnu je docela obtížné sehnat, jsou většinou jen na objednávku. Zkuste si pořídit sprchovou baterii na kterou se dá přes redukci našroubovat normální kohoutkové ramínko. Navíc je tohle řešení výrazně levnější, vyšlo to jen na 1750 Kč, a to jsem nekupoval tu úplně nejlevnější baterii. :-)

28.04.2010 22:27

dd-wrt v Asus WL-520GC

~~DISCUSSION~~

Po dlouhé době jsem se rozhodl povýšit firmware v domácím routeru Asus WL-520GC. Celou dobu mi vyhovoval, ale poslední dobou jsem měl problémy s vícero souběžnými příchozími spojeními. Našel jsem, že dobrý je neoriginální firmware od http://www.dd-wrt.com/. Na stránce http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database jsem si našel odpovídající firmware a stáhnul soubor dd-wrt.v24_micro_generic.bin v doporučované předposlední verzi 13064. Instalace proběhla bez problémů, ale právě problémy na sebe nenechaly dlouho čekat. Z konfigurace jsem byl nadšený, WiFi jsem připojil, ovšem na WAN do internetu jsem se nějak nemohl dostat… A začalo trápení.

Informace jsou na internetu, jenže internet je za nefunkčním routerem. Zapeklitá situace. Naštěstí mi pomohl můj HTC Desire a 3G v místě bydliště. No, strávil jsem s odhalením problému asi 3 hodiny, než mně napadlo, že chyba může být přímo ve firmware a ne ve mně. Flashnul jsem tedy „nedoporučovanou“ novější verzi 14311 a WAN port se hladce rozběhl. Uf.

27.04.2010 23:41

Tovární nastavení telefonů Nokia

~~DISCUSSION~~

Čas od času je potřeba smazat telefon do továrního nastavení (hard reset). U telefonů Nokia nemusíte hledat v menu, stačí zadat *#7370# a poté vložit kód telefonu. Pokud jste kód telefonu nezadávali, tak originální je 12345.

26.04.2010 10:09

Jak smazat Google účet v Androidu

~~DISCUSSION~~

AndroidKdyž jsem si hrál se SonyEricsson Xperia mini, tak jsem zjistil, že i když provedu z menu kompletní vymazání paměti a uvedení do továrního nastavení, tak se nevymaže úplně všechno. Zařízení si pamatuje emailovou adresu vašeho Google účtu, takže po zapnutí už chce jenom heslo. To není dobré, když po testování chci PDA vrátit čisté.

Řešení je smazat přímo data aplikaci: nastavení → aplikace → správa aplikací → Google Apps a vymazat paměť.

22.04.2010 10:44
blog/start.txt · Poslední úprava: 20.09.2018 16:09 autor: Michal Rubeš