Volby za dveřmi, kde jsou kandidáti?

Máme 42 dní do obecních voleb, ale vypadá to, že naprostá většina uchazečů o zaměstnání na městském úřadě nemá zájem seznámit budoucího možného zaměstnavatele, tedy nás, občany Prahy 1, s jejich nabídkou. Před volbami by s námi měli všichni dobrovolně absolvovat pracovní pohovor, představit sebe i svou vizi a přesvědčit nás, že máme najmout právě je. Nějak to nefunguje.

Kdyby nebylo ČSÚ, ani nevíme, kdo se o to zaměstnání bude ucházet.

Jediní (2) Piráti a občané z Prahy 1 jsou světlá výjimka. Mají na stránkách jak seznam kandidátů, jejich popis, tak i celkem srozumitelný program. Rád bych viděl možnosti koalic, kde kdy bude jaké setkání, atd. Ale tohle je alespoň solidní základ.

(1) Rezidenti 1 mají zatím jen seznam kandidátů a dvacetdva oblastí zájmu popsaných jednou větou. O vlastním uskupení jsou jen kusé informace.

Následují (4) Patrioti pro Prahu 1, kteří mají na svých stránkách jednoduchý dvanáctibodový program, naposledy aktualizovaný v dubnu. Kandidátka zcela chybí.

(7) TOP 09 má léta neaktualizované stránky, občas nahodí téma na jejich Facebooku. Jejich program se zřejmě jmenuje Master plán pro Prahu 1, ale vcelku jsem ho nikde nenašel.

(5) Praha 1 Sobě má na stránkách jen informaci z konce června, že zahajují kampaň.

Pak tu máme kandidátku s komplikovaným jménem (3) Naše PRAHA 1 - ANO 2011, Staroměstská lípa - Sdružení občanů a přátel Starého Města a Josefova v Praze, B'nai' B'rith Renaissance Praha z.s.. Hlavní silou je zřejmě ANO 2011 Praha 1. Jejich stránky nějak zamrzly v čase, prezentují na nich program a kandidátku voleb minulých.

(6) My, co tady žijeme - Starostové a nezávislí, KDU-ČSL, Iniciativa občanů mají jen nefunkční stránky a neudržovaný Facebook.

(9) Občanská demokratická strana je na tom podobně. Stránky jim sice fungují, ale poslední zápis je skoro rok starý. Na Facebooku naposledy informovali v červnu o nové závlaze na Kampě.

Naprostá záhada je pro mě (8) Radnice pro občany, o které se nám nepodařilo dohledat vůbec nic. Podle uniklé kandidátky to vypadá na nějakou odpadlickou frakci TOP 09 Praha 1.

Připadá mi, že naprostá většina kandidátů do nadcházejích obecních voleb vůbec nemá zájem být zvolena.

Michal Rubeš 2022/08/12 09:39

  • zapisnik/2022-08-12-volby-za-dvermi-kde-jsou-kandidati.txt
  • Poslední úprava: 2022/08/14 13:51
  • autor: Michal Rubeš