Rozdíly

Zde můžete vidět rozdíly mezi vybranou verzí a aktuální verzí dané stránky.

Odkaz na výstup diff

Následující verze
Předchozí verze
zapisnik:2024-02-28-chozeni-kolem-horke-kostky [2024/02/28 11:23] – vytvořeno Michal Rubešzapisnik:2024-02-28-chozeni-kolem-horke-kostky [2024/02/28 12:55] (aktuální) – [Chození kolem horké kostky] Michal Rubeš
Řádek 1: Řádek 1:
 ====== Chození kolem horké kostky ====== ====== Chození kolem horké kostky ======
-{{:temata:kostka:kostka.jpg?400 |}}+
 V pondělí 26. 2. 2024 jsem se byl podívat na mimořádné zasedání [[https://www.praha1.cz/politicka-reprezentace/komise/komise-pro-uzemni-rozvoj-a-verejny-prostor/|Komise pro územní rozvoj]]. Na programu jednání byl jediný bod, a to Stanovisko k Memorandu o rozvoji území v projektu Staroměstská brána schváleného Radou hl.m. Prahy dne 19. 2. 2024. Ten název je zavádějící, protože rekonstrukce hotelu a okolí má všechna povolení a z velké části je vše hotové. Jedná se tedy jen a pouze o revitalizaci Náměstí Miloše Formana, na kterém chce majitel postavit dům, což je trnem v oku mnohým obyvatelům i úřadům, není to v souladu s územním plánem, atd. V pondělí 26. 2. 2024 jsem se byl podívat na mimořádné zasedání [[https://www.praha1.cz/politicka-reprezentace/komise/komise-pro-uzemni-rozvoj-a-verejny-prostor/|Komise pro územní rozvoj]]. Na programu jednání byl jediný bod, a to Stanovisko k Memorandu o rozvoji území v projektu Staroměstská brána schváleného Radou hl.m. Prahy dne 19. 2. 2024. Ten název je zavádějící, protože rekonstrukce hotelu a okolí má všechna povolení a z velké části je vše hotové. Jedná se tedy jen a pouze o revitalizaci Náměstí Miloše Formana, na kterém chce majitel postavit dům, což je trnem v oku mnohým obyvatelům i úřadům, není to v souladu s územním plánem, atd.
  
 Co se děje od doby, kdy se informace o tomto memorandu objevily na veřejnosti, se věnuji v samostatném tématu [[temata:kostka:start|]]. Co se děje od doby, kdy se informace o tomto memorandu objevily na veřejnosti, se věnuji v samostatném tématu [[temata:kostka:start|]].
 +
 +{{ :temata:kostka:kostka.jpg?400 |}}
  
 Zápis z jednání ještě není k dispozici, podělím se tedy o postřehy, které jsem tam zaslechl a které ukazují na celkem očekávané souvislosti. V zásadě se nejedná o žádnou záhadu, to jen politici neinformují o čem by měli a tančí kolem horké kaše místo toho, aby jasně pojmenovali celou záležitost jako legitimní snahu soukromníka vydělat na investici. Což neudělali ani přítomní vrcholní zástupci společnosti [[https://r2g.cz/|R2G]] a místo toho všichni opatrně mluvili jen o ušlechtilém záměru zkrášlení náměstí. Zápis z jednání ještě není k dispozici, podělím se tedy o postřehy, které jsem tam zaslechl a které ukazují na celkem očekávané souvislosti. V zásadě se nejedná o žádnou záhadu, to jen politici neinformují o čem by měli a tančí kolem horké kaše místo toho, aby jasně pojmenovali celou záležitost jako legitimní snahu soukromníka vydělat na investici. Což neudělali ani přítomní vrcholní zástupci společnosti [[https://r2g.cz/|R2G]] a místo toho všichni opatrně mluvili jen o ušlechtilém záměru zkrášlení náměstí.
Řádek 39: Řádek 41:
   * Vznesla poměrně zajímavý dotaz, na který však nikdo neodpověděl: "Potřebujeme nějaké memorandum? Takové memorandum by nám svázalo ruce."   * Vznesla poměrně zajímavý dotaz, na který však nikdo neodpověděl: "Potřebujeme nějaké memorandum? Takové memorandum by nám svázalo ruce."
  
-Zápis z předchozího jednání komise, ani z toho současného ještě není k dispozici. Veřejnost tedy zatím nemá oficiální informace a článek vychází z toho, co jsem na zasedání slyšel a stihl si zaznamenat.+Zápis z předchozího jednání komise, ani z toho současnéhoještě není k dispozici. Veřejnost tedy zatím nemá oficiální informace a článek vychází z toho, co jsem na zasedání slyšel a stihl si zaznamenat. 
 + 
 +----
  
 +Všichni máme za cíl vytvořit náměstí pěkné a užitečné. Všichni se chceme dohodnout. Jednejte tedy otevřeně, pravidelně nás informujte a říkejte, jak to je doopravdy. Tahle zákulisní politikaření do veřejné správy a politiky nepatří.
  
  • zapisnik/2024-02-28-chozeni-kolem-horke-kostky.1709115830.txt.gz
  • Poslední úprava: 2024/02/28 11:23
  • autor: Michal Rubeš